Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul Catedralei din Urziceni

Prăznuirea ocrotitorilor spirituali ai Catedralei din Urziceni a început de vineri, 20 mai 2016, ocazie cu care a avut loc și întâlnirea preoților din cercul pastoral. Slujitorii au săvârșit slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu în prezența a numeroși credincioși. Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Ovidiu Dincă de la Parohia „Sf. Nicolae”, care a vorbit despre bucuria Praznicului Învierii Domnului.

Sâmbătă, 21 mai 2016, cu ocazia serbării Sfinților Împărați Constantin și Elena, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafael Mâț, Vicar Eparhial a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica reprezentativă a Municipiului Urziceni.

Copiii de la Grupul parohial de Cateheză Vlăstare ortodoxe dirijați de dascălul bisericii, Mihai Gheorghe, au cântat imne religioase specifice perioadei pascale.

Predica a fost rostită de părintele Claudiu Buză de la Parohia Sfânta Treime din Urziceni, care a amintit celor prezenți despre viața virtuoasă a Sfinților Împărați Constantin și Elena, ce sunt numiți în calendarul ortodox „întocmai cu apostolii”.

La final Părintele Vicar Rafael Mâț a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a felicitat pe cei prezenți.

A urmat apoi slujba parastasului pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș trecuți la Domnului.

În încheiere părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a mulțumit Chiriarhului locului pentru arhiereasca binecuvântare și părinteasca grijă ce o are față de credincioșii Catedralei din Urziceni. Pe urmă a adresat un cuvânt de recunoștință părintelui Vicar Rafael Mâț pentru bucuria comuniunii și a i-a dăruit o icoană cu Sfinții Împărați Constantin și Elena din partea parohiei. Nu au fost uitați nici membrii consiliului și comitetului parohial care sprijină permanent acțiunile și activitățile parohiei.

Toți cei prezenți la biserică, atât la slujba din ajun cât și în ziua hramului, au primit pachete cu alimente. Acestea au fost realizate cu sprijinul unor credincioși binevoitori, dar și a companiei Carrefour România cărora le aducem un cuvânt de aleasă gratitudine.

Preot Bogdan Ionuț Stancu

Parohul Catedralei din Urziceni

Related Posts

Sari la conținut