Debutul proiectului social – educațional „Evaluarea, cultivarea si promovarea tradițiilor si valorilor cultural religioase” la Parohia Condeeşti

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost lansat proiectul social – educațional Evaluarea, cultivarea si promovarea tradițiilor si valorilor cultural religioase, în cadrul Parohiei Condeești, Protopopiatul Urziceni.

Astfel, în data de 24 aprilie, la orele 12.00, după oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, preacucernicul părinte paroh Ciuhureanu Gheorghe împreună cu un grup de elevi seminarişti de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur Slobozia”, și-n prezența domnului primar Popa Daniel și a domnilor prof. Iliescu Nicolae, Alexandru Ștefan, au prezentat beneficiile și impactul acestui proiect în Parohia Condeești.

Tinerii prezenți și întreaga comunitate au salutat o astfel de inițiativă, deoarece tradițiile și obiceiurile străbune sunt o dovadă a credinței oamenilor.

Proiectul se va derula pe o perioada de 10 luni și va antrena un grup de 15 copii din familii, cu vârste cuprinse între 10-16 ani. Scopul proiectului îl reprezintă cunoașterea tradițiilor din zonă, de la bătrânii satului, descoperirea monumentelor istorice și a altor obiective cultural – religioase prin prezentări Power – Point, organizarea unui pelerinaj la cele mai importante mănăstiri .

A consemnat părintele Ciuhureanu Gheorghe de la Parohia Condeești

Related Posts

Sari la conținut