Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 11 iunie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc ședința administrativă lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, începând cu ora 09.30.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Manuel RUSU, Consilier Cultural, care a prezidat lucrările ședinței din luna iunie.

După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte consilier a subliniat importanța intensificării activităților culturale în cadrul comunităților parohiale.

În continuare, părintele protopop Aurel BERBEC a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie. La momentul cuvenit, preacucernicul părinte  Dragoș Teodor Crâșmaru  de la Parohia Borănești  a prezentat referatul cu tema ,,Taina Sfântului Maslu – lucrarea principală a Bisericii pentru cei bolnavi și suferinți”.

La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ,,Luminează-te, luminează-te, noule Ierusalime”.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut