Concurs de pictură organizat de Școala și parohiile din comuna Ion Roată

Școala Profesională ,,Profesor Ioan Man” și structura ,,Evanghelie Zappa” din localitatea Ion Roată, în săptămâna ,,Școala Altfel” a organizat un Concurs de Artă Plastică, având ca temă ,,Învierea Domnului Iisus Hristos – Lumina lumii”, sub coordonarea preacucernicului părinte Gangă Nicolae, directorul Școlii din Ion Roată, și a preacucernicului diacon Abutoaei Albert Ionuț, profesor de Religie la unitatea școlară mai sus menționată.
În parteneriat cu Parohiile din comuna Ion Roată, anume: ,,Sfântul Ioan Botezătorul” – Ion Roată (preot paroh Prună Constantin); ,,Sfântul Nicolae” – Colinele (preot paroh Olaru Mihail); ,,Sfântul Nicolae” – Broşteni (preot paroh Cocheci Constantin Nicolae) dar și cu Primăria Ion Roată și Consiliul Local Ion Roată.
Concursul a fost organizat în biserica parohială Colinele. La final, copiii au fost premiați cu Sfinte Icoane și diplome. Parohia Broșteni a susținut financiar realizarea acestui eveniment.

Prin acest concurs, ajuns la cea de-a doua ediție, se dorește identificarea și promovarea elevilor talentați la pictura de icoane.

Sărbătoarea Învierii Domnului este bucuria duhovnicească în lumea creştină. Prin Învierea Sa, Mântuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate. Cerul si pământul s-au îmbrăcat in haină de lumină divină. După cum spunea Fericitul Augustin: „Învierea Domnului este speranţa noastră, Înălțarea Domnului este mărirea noastră”.

A consemnat diacon Albert – Ionuț Abutoaei, profesor de Religie la Școala Ion Roată

Related Posts

Sari la conținut