Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 14 februarie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Arhidiacon Nicușor – Silviu DASCĂLU, Consilier Mass Media, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta. După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintele consilier a subliniat importanța mediatizării corecte a evenimentelor desfășurate la nivelul comunităților parohiale.

În continuare preacucernicul părinte Alin – C-tin Partenie  a prezentat referatul cu tema ,,Cântăreți bisericești de-a lungul timpului în Parohia Lilieci”. Un aspect inedit l-a reprezentat prezența actualului cântăreț bisericesc Stan Ion, profesor pensionar, care a rostit meditația personală în versuri la Duminica Fiului Risipitor.

Preacucernicul părinte Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie. La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ”Cuvine-se cu adevărat…”.

 

Preot dr. Andrei Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut