Acțiunea profesorilor de Religie ortodoxă din cercul metodic Urziceni

Joi, 16 februarie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și sub îndrumarea preacucernicului părinte profesor Ion Marian,Inspector Școlar pentru Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița a avut loc acțiunea metodică a profesorilor de Religie din cadrul cercului metodic Urziceni.

Tema acestei întâlniri a fost ,,Valențe educative ale educației non-formale în cadrul parteneriatului Familie-Școală-Biserică”, și a fost prezentată la Școala Gimnazială Adâncata de către domnul Nicolescu Ionuț, Profesor de Religie și director al acestei unității școlare, și de către părintele profesor dr. Vasile Costin Mihai, director al Școlii Gimnaziale Jilavele, care au subliniat importanța educatiei non-formale în educația religioasă a tinerilor în cadrul parteneriatului Școală -Familie-Biserică.

În cadrul acestei acțiuni părintele profesor Ion Marian, Inspector Școlar pentru Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, a evidențiat faptul că tema abordată este foarte actuală și importantă pentru a înțelege și mai mult faptul că de aceste instituții ține modelarea caracterului și formarea personalităţii elevilor. Totodată, preacucernicia sa i-a îndemnat pe participanți la o implicare activă în desfășurarea Olimpiadei interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească și a Olimpiadei Naționale de Religie. La final, au fost împărțite  cadrelor didactice pliante privind oferta educațională a Seminarului Teologic ,,Sfântul Ioan Gura de Aur” – Slobozia. La eveniment au fost prezenți și domnul Ionel Valentin Barbu, Primarul Comunei Adâncata, și din partea Protopopiatului Urziceni preacucernicul părinte Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni.

A consemnat părintele profesor dr. Mihai – Costin Vasile

Related Posts

Sari la conținut