Preotul Ștefan Ene a trecut la Domnul

Preotul Ștefan Ene s-a născut la data de 6 mai 1938, în localitatea Drăgoiești, jud. Ialomița, ca fiu al bunilor credincioși Chiriță și Elena. A urmat școala primară în satul Drăgoiești, iar după aceea s-a înscris la Seminarul Curtea de Argeș, fiind unul din cei mai de frunte seminariști. A urmat cursurile Facultății de Teologie din București, fiind apreciat în chip deosebit de toți colegii, pentru alesele sale calități sufletești și intelectuale. A fost coleg de facultate cu vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

În anul 1965 este hirotonit preot în Parohia Maia, Protopopiatul Urziceni, unde slujește cu credință timp de 35 ani, după care se transferă la Parohia Maia Catargi, Protopopiatul Urziceni, unde păstorește 9 ani, până la pensionare.

A fost înzestrat de Dumnezeu cu multe daruri, pe lângă purtarea cuviincioasă, vorba măsurată, aleasă, l-a făcut să fie plăcut credincioșilor și solicitat și căutat mereu. L-a iubit pe Dumnezeu și Biserica Sa.

A fost un preot model, cu o viață curată, cu o conștiință vie, trează și model în căsnicie. A fost căsătorit cu doamna preoteasă Elena, căsnicie care a fost binecuvântată de Dumnezeu cu doi băieți, care au primit o educație morală aleasă, și au devenit preoți: Valentin, preot la Biserica Răzoare din Capitală, și Silviu, preot la Parohia Maia, Protopopiatul Urziceni.

Pentru faptele sale bune, Dumnezeu să-i păstreze, de-a pururi, numele scris în Cartea Vieții. Amin!

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut