Prohodirea părintelui Ștefan Ene de la Parohia Maia

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la Parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Maia a avut loc slujba de prohodire a părintelui Ștefan Ene, mutat la Domnul la vârsta de 79 de ani. Astfel, un ultim omagiu a fost adus de un sobor impresionant de preoți în frunte cu părintele Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, care a și rostit un cuvânt de mângâiere familiei îndurerate.

După ce a fost purtat pe umerii preoților în jurului sfântului locaș, trupul neînsuflețit al părintelui Ștefan Ene a fost depus în cavoul special pregătit din partea de Sud – Est a curții bisericii parohiale. Bunul Dumnezeu să îi facă parte de odihnă împreună cu toți sfinții Săi! Pomenirea lui să fie din neam în neam!

Părintele Ștefan Ene s-a născut la data de 6 mai 1938, în localitatea Drăgoiești, jud. Ialomița, ca fiu al bunilor credincioși Chiriță și Elena. A urmat școala primară în satul Drăgoiești, iar după aceea s-a înscris la Seminarul Curtea de Argeș, fiind unul din cei mai de frunte seminariști. A urmat cursurile Facultății de Teologie din București, fiind apreciat în chip deosebit de toți colegii, pentru alesele sale calități sufletești și intelectuale. A fost coleg de facultate cu vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

În anul 1965 este hirotonit preot în Parohia Maia, Protopopiatul Urziceni, unde slujește cu credință timp de 35 ani, după care se transferă la Parohia Maia Catargi, Protopopiatul Urziceni, unde păstorește 9 ani, până la pensionare. A fost înzestrat de Dumnezeu cu multe daruri, pe lângă purtarea cuviincioasă, vorba măsurată, aleasă, l-a făcut să fie plăcut credincioșilor și solicitat și căutat mereu. L-a iubit pe Dumnezeu și Biserica Sa. A fost un preot model, cu o viață curată, cu o conștiință vie, trează și model în căsnicie. A fost căsătorit cu doamna preoteasă Elena, căsnicie care a fost binecuvântată de Dumnezeu cu doi băieți, care au primit o educație morală aleasă, și au devenit preoți: Valentin, preot la Biserica Răzoare din Capitală, și Silviu, preot la Parohia Maia, Protopopiatul Urziceni.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut