Cercul de pictură „Sf. Ap. Luca” din Urziceni descoperă noi talente…

De la începutul lunii februarie a acestui an, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti, Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni și-a reluat activitatea.

În fiecare vineri, în intervalul orar 09 – 12.00 și 13 – 16.00, preșcolarii, școlarii și elevii înscriși, se întâlnesc în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni și sub coordonarea doamnei preotese Victorița Berbec descoperă pentru prima dată tainele zugrăvirii icoanelor pe sticlă și pe lemn.

Aici, în cadrul Cercului de pictură, prin desen şi pictură copiii din Municipiul Urziceni sunt mai atraşi şi mai captivaţi de tainele credinţei. Totodată se pot descoperi chiar talente noi.

De câțiva ani încoace, membrii Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni obțin primele locuri la Olimpiada Națională Meșteșuguri Artistice tradiționale de la Sibiu. Dovadă că munca copiilor dă roade și este răsplătită.

A consemnat preot Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut