Să ne cunoaștem reședința de județ…

Pe toată perioada vacanței de vară, respectiv 15 iunie – 15 septembrie 2017, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni în colaborare cu Asociația ”Societatea Femeilor Ortodoxe” – Urziceni și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița a organizat cea de a IX-a ediție a Școlii de Vară ”Clubul de Vacanță”.

Astfel, în data de 12 septembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost organizată o excursie drept recompensă pentru copiii care au participat pe toată perioada vacanței de vară la activitățile instructiv – educative și recreative derulate gratuit pentru copiii din comunitate de Biroul de Asistență Socială din cadrul protopopiatului dar și pentru 10 copii instituționalizați în cadrul Complexului de Servicii pentru Protecţia Copilului Urziceni.

Itinerariul a fost următorul: Urziceni – Slobozia și retur.

Au fost vizitate următoarele obiective turistice: Muzeul Judeţean de Istorie, Muzeul Național al Agriculturii – Slobozia, Orășelul Copiilor, Catedrala Episcopală ”Înălțarea Domnului”, Mănăstirea ”Sfinții Voievozi”, Mănăstirea Balaciu, Complexul arheologic ”Piscul Crăsani” și ruinele cetății geto-dacice Helis.

Toți participanții au beneficiat de o masă de prânz.

Menţionez că această excursie a fost o răsplată bine meritată pentru cei mici mai ales datorită faptului că au participat copii care nu au plecat pe toată perioada verii în vacanţă cu familia deoarece părinţii nu dispun de mijloacele financiare necesare pentru a le asigura astfel de oportunităţi.

Excursia a fost o încântare pentru toţi copiii de la cel mai mic până la cel mai mare deoarece a fost ceva diferit de activitățile desfășurate la sediul protopopiatului pe toată perioada verii, au vizitat obiective turistice noi și au interacţionat tot timpul.

Deoarece în cadrul programului copiii s-au întâlnit și au interacționat toată vara ca urmare s-au stabilit noi relații de prietenie și astfel la finalul zilei în care a fost organizată excursia au mărturisit că s-au simţit foarte bine şi s-au distrat în această zi tocmai pentru că au fost împreună.

Aceasta excursie a fost finanţată integral de CONSILIUL JUDEȚEAN IALOMIȚA în cadrul proiectului ”Clubul de vacanță” – ediția a IX-a căruia îi mulţumim pentru suport și pentru faptul că în parteneriat am reușit să bucurăm copiii participanți!

Toma Adriana Mariana – asistent social în cadrul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut