Perioada postului Crăciunului este perioada în care suntem chemaţi să împletim osteneala postului cu rugăciunea şi cu faptele de milostenie. Milostenia sau îndurarea creştină izvorăşte din iubirea de Dumnezeu şi de aproapele şi ia forma ajutorării materiale şi morale a semenilor aflaţi în nevoie. Mântuitorul, modelul desăvârşit al milosteniei, ne-a înştiinţat că la Judecata de apoi faptele îndurării trupeşti şi sufleteşti sunt acelea care ne vor deschide porţile fericirii veşnice.

Astfel urmând îndemnul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane care, în pastorala din Duminica I a postului Crăciunului, îndemna la mobilizare pentru semenii aflaţi în situaţii grele, astăzi 10 .12. 2016, Parohia Jilavele de Jos a împărţit darurile colectate în Sfânta Biserică, constând în îmbrăcăminte şi încălţăminte, creştinilor nevoiaşi din Satul Slătioarele, Com. Jilavele.

Tot astăzi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am vizitat cinci familii nevoiaşe din parohia noastră care au primit alimente de bază pentru traiul de zi cu zi. Mulţumesc tuturor creştinilor care s-au implicat în această campanie de întrajutorare a semenilor dumnealor şi nu în ultimul rând mulţumesc celor patru adolescenţi, reprezentanţi ai grupului de cateheza Tinerii Creştini ai parohiei, care şi-au rupt din timpul lor preţios şi au bucurat suflete necăjite.

Fie că Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos a vină cu bucurie pentru toţi creştinii!

A consemnat preot paroh Daniel – Mirel MINEA de la Parohia Jilavele de Jos

Related Posts

Sari la conținut