Binecuvântarea Nașterii Domnului în Parohia Gârbovi I

În perioada Sfintelor Sărbători prilejuite de măritul praznic al Nașterii Domnului, în Biserica Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Gârbovi I s-au derulat o serie de manifestări specifice.

În ajunul Crăciunului, la primele ore ale dimineții, copiii din comunitate s-au pregătit sufletește pentru primirea Pruncului Sfânt în casa sufletului lor prin Taina Sfintei Spovedanii și a Sfintei Euharistii.

Cei mici și-au prelungit vizita în Sfântul Locaș prin împodobirea bradului și prin cântarea frumoaselor colinde de Crăciun. Pentru că și anul acesta copiii au manifestat dragoste și părinteasca ascultare, împodobirea bradului a fost încununată de vizita lui Moș Crăciun în biserica parohială. Cei aproximativ 100 de copii au primit daruri din partea acestuia, nu înainte de a-l colinda și de a-i spune frumoase poezii specifice perioadei în care ne aflăm.

În ziua de 25 decembrie a fost oficiată slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii. Alături de preoții slujitori la momentele de rugăciune au luat parte numeroși credincioși de toate vârstele. La finalul Sfintei Slujbe Grupul de cateheză parohial Sfânta Cuvioasă Parascheva a interpretat colinde pregătite în cadrul întâlnirilor săptămânale.

Pr. Paroh Berbec Aurel, Protopop de Urziceni

Related Posts

Sari la conținut