”Maica Domnului, ocrotitoarea noastră, a celor mici”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a organizat cea de a III-a ediție a concursului ”Maica Domnului, ocrotitoarea noastră, a celor mici”.

Concursul a fost gândit și organizat pentru copiii care participă pe tot parcursul anului la activitățile derulate de birou și care alcătuiesc grupul de cateheză ”Muguri de lumină” al protopopiatului.

Deoarece mai este o săptămână până la începerea noului an școlar, acest concurs a încheiat seria întâlnirilor dintre cadrele didactice voluntare și copii, derulate marțea și joia la sediul protopopiatului, în cadrul programului ”Clubul de Vacanță” urmând ca de aici încolo să ne întâlnim o dată pe săptămână și anume sâmbăta.

Copiii au fost împărțiți în patru grupe în funcție de vârstă și au lucrat pe echipe un test alcătuit din întrebări, un test pe bază de cuvinte încrucișate, un puzzle reprezentând o icoană din cele patru sărbători închinate Maicii Domnului și colorarea, decuparea și realizarea unei troițe.

După rezolvarea de către copii a testelor, doamna Buză Bianca, profesor de religie, membră a juriului și cea care a alcătuit subiectele a punctat pe rând împreună cu cei prezenți răspunsul corect la fiecare întrebare oferind explicații suplimentare.

Deoarece programul Clubul de Vacanta se află la cea de a VIII-a ediție iar copiii în cadrul întâlnirilor săptămânale au interacționat tot timpul a fost subliniat faptul că ei toți alcătuiesc o mare echipă și astfel au fost recompensați toți la inițiativa Părintelui Protopop Stancu Bogdan Ionuț și prin grija parohiilor din Municipiul Urziceni cu rechizite atât de necesare în noul an școlar.

La final toți copiii au servit sucuri și dulciuri.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut