Moaștele Sfântului Mare Mucenic GHEORGHE au sosit la Urziceni

Joi 27 martie 2014, la ora 16, o delegație a Episcopiei Giurgiului condusă de Preacuviosul Părinte Exarh Macarie Șotârcă, a ajuns în Municipiul Urziceni aducând racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

La intrarea în oraș sfintele odoare au fost întâmpinate de Preacuviosul Părinte Vicar Rafael Mâț împreună cu Părintele Protopop Bogdan-Ionuț Stancu. De asemenea a fost scoasă, pentru prima dată, în procesiune și racla cu o părticică din moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul care se găsește în Catedrala din Urziceni din anul 2013.

Apoi delegația, împreună cu preoții, monahii și monahiile din Protopopiatul Urziceni, mulțime de credincioși, profesori și elevi de la școlile din municipiu, dar și din satele limitrofe a plecat în procesiune spre Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena. Pe esplanada sfântului locaș s-a săvârșit slujba agheasmei și s-a rostit o rugăciune de mulțumire pentru această binecuvântare primită de la Dumnezeu.

Sfintele Moaște au fost depuse în biserică unde vor rămâne până duminică 30 martie. Biserica va fi deschisă pe toată durata pelerinajului.

Mulțumim Preabunului Dumnezeu pentru darurile Sale și invităm pe toți credincioșii să participe la bogatul program liturgic.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu Protopopul Urzicenilor

Related Posts

Sari la conținut