ARTICOLE
AUG
21
FRI

CINSTIREA ICOANEI MAICII DOMNULUI PANTANASSA ÎN PAROHIA MANASIA 2

Categoria Noutăți    |     10:13

CINSTIREA ICOANEI MAICII DOMNULUI PANTANASSA ÎN PAROHIA MANASIA 2

’’BUCURĀ- TE ÎMPĂRĂTEASA TUTUROR, CEEA CE VINDECI CU HAR NEPUTINȚELE NOASTRE!’’

                                   

             Anul acesta, la 01 august, s-au împlinit cinci ani, de când Parohia Manasia 2 a fost binecuvântată cu un mare dar, Icoana Maicii Domnului Pantanassa.

Aceasta a fost dăruită de către monahia Cipriana Lupașcu, fiind adusă cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, de la Mănăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos.                                                                                A devenit o tradiție, ca în fiecare an, în prima sâmbătă a lunii august, preoții Cercului Pastoral Manasia, împreună cu numeroși credincioși ai parohiei și din  împrejurimi, să înalțe rugăciuni înaintea Sfintei Icoane.

 Programul liturgic din acest an, a cuprins Paraclisul și Acatistul Maicii Domnului Pantanassa, precum și Taina Sfântului Maslu, însoțite de Rugăciunea pentru încetarea pandemiei, rostită de către  Preacucernicul Preot Aurel Berbec, Protopopul Urzicenilor.                                                                                                                           

În cuvântul de învățătură, preotul Lucian Ionescu, de la Parohia Grindu, a  evidențiat  importanța rugăciunii și necesitatea acțiunilor filantropice, în aceste vremuri grele, când întreaga omenire este încercată de boală.

Având nădejdea mijlocirii Maicii Domnului și  împlinirii rugăciunilor noastre de către Bunul Dumnezeu, cei prezenți au plecat la casele lor, având pe buze condacul Acatistului Maicii Domnului Pantanassa: “ O, Împărăteasa tuturor și  Maică, ceea ce ai născut pe Cel mai sfânt decât toți sfinții, primește rugăciunile noastre și ne vindecă toate rănile și bolile aducătoare de moarte și ne izbăvește de osânda cea veșnică, pe noi cei ce-ți cântăm: Aliluia”.

 

                                                                      Preot Paroh

                                                                                      Theodoru Dragomir


Virus-free. www.avg.com