ARTICOLE
MAY
01
FRI

Instalarea noului preot paroh de la Parohia Adâncata

Categoria Noutăți    |     22:03

Instalarea noului preot paroh de la Parohia Adâncata

Galerie foto

Vineri, 01 mai 2020, cu binecuvântarea Preafințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost instalat noul preot paroh de la Parohia Adâncata, anume părintele Ivăneț Răzvan Adrian, care este și secretar II al Protopopiatului Urziceni. Evenimentul s-a desfășurat în condițiile impuse de contextul epidemiologic actual, fără participarea enoriașilor, fiind însă transmis în mediul online pe pagina de Facebook a Protopopiatului Urziceni și a Parohiei Gârbovi 1, al cărei fiu duhovnicesc este părintele nou instalat.

Cu această ocazie a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor restrâns de preoți, sub protia părintelui Aurel Berbec, Protopop de Urziceni. În cadrul acestei Sfinte Taine au fost citite pomelnicele trimise din timp de enoriași spre sănătatea lor trupească și sufletească.

La momentul cuvenit părintele Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, a dat citire deciziei de numire a noului paroh de la Parohia Adâncata, apoi a ținut un cuvânt de învățătură în care și-a exprimat speranța că părintele paroh Ivăneț Răzvan Adrian va fi un vrednic slujitor al Sfântului Altar, ce va îndeplini cu conștiinciozitate îndatoririle oficiului de paroh. Părintele protopop i-a îndemnat pe cei doi preoți de la parohia Adâncata să fie sprijin unul altuia, căci de astăzi amândoi au câștigat un frate.

La rândul său, noul preot paroh Ivăneț Răzvan Adrian de la Parohia Adâncata a mulțumit lui Dumnezeu, „Cel care știe să rânduiască lucrurile în viețile tuturor după cum e cel mai bine”, Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru încrederea acordată, părintelui protopop pentru sprijin, părintelui coslujitor Vasile Costin pentru buna primire și părintelui proaspăt pensionar Vasile Marin pentru lucrarea frumoasă pe care a desfășurat-o timp de 35 de ani la Parohia Adâncata.

 

A consemnat preot Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretar al Protopopiatului Urziceni