ARTICOLE
APR
13
MON

Procesiune cu Moaștele Sfântului Nectarie în Protopopiatul Urziceni

Categoria Noutăți    |     13:32

Procesiune cu Moaștele Sfântului Nectarie în Protopopiatul Urziceni

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor, duminică 12 Aprilie 2020 în ziua Slăvitului Praznic al Intrării Domnului în Ierusalim, începând cu ora 12:00 în municipiul Urziceni și în împrejurimi s-a desfășurat o procesiune cu Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie.  Procesiunea cu Sfintele Moaște a fost întâmpinată cu mare bucurie, cu credință și cu dragoste de către credincioșii care au privit de la balcoane sau din curțile caselor și s-au rugat cu lacrimi Sfântului Nectarie să mijlocească în fața Bunului Dumnezeu pentru încetarea bolii, pentru apărarea celor sănătoși, pentru medicii din spitale care îi îngrijesc pe cei bolnavi afectați de pandemia provocată de noul Corona Virus.

            Racla cu Sfintele Odoare a poposit în fața fiecărei biserici din Urziceni și din localitățile prin care a trecut, dar și a Spitalului Municipal Urziceni. La fiecare oprire s-a rostit rugăciunea specială pentru încetare a noii epidemii, dar au fost rostite și rugăciuni speciale pentru ploaie, deoarece pământul cel roditor al Bărăganului este însetat și afectat de secetă.

            Procesiunea s-a desfășurat pe următorul traseu: Catedrala Urziceni – Biserica Sfânta Treime Urziceni – Biserica Adormirea Maicii Domnului Urziceni – Biserica Sfântul Ierarh Nicolae (peste linie) – Spitalul Municipal Urziceni – Manasia – Gârbovi – Valea Măcrișului – Urziceni.

            Mulțumim pe această cale, autorităților locale, Poliției Municipiului Urziceni, Inspectoratului de Jandarmi Ialomița, Agenției de Știri Lăcașuri Ortodoxe, care a transmis live pe perioada procesiunii.

            Să ne rugăm Sfântului Ierarh Nectarie să îndepărteze, prin rugăciunile sale către Tronul Preasfintei Treimi, toată boala și neputința din popor! Bunul Dumnezeu să ne dăruiască tuturor pacea Sa și cu bucurie sfântă să întâmpinăm toți, cler și credincioși, Învierea Fiului Său din morți, a Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, biruitor asupra morții și cu toții într-un glas să cântăm imnul de biruință „Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le!”

Pr. Răzvan Adrian IVĂNEȚ, Secretar II al Protopopiatului Urziceni    


Virus-free. www.avg.com