ARTICOLE
JAN
02
THU

Aniversarea a 30 de ani de la căderea regimului comunist în Parohia Ulești

Categoria Noutăți    |     17:28

Aniversarea a 30 de ani de la căderea regimului comunist în Parohia Ulești

Galerie foto

Potrivit recomandărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a organiza evenimente și acțiuni prin care să se comemoreze exemplul jertfelnic al creștinilor care și-au sacrificat viața în decembrie 1989 și în timpul regimului comunist, pentru libertatea și demnitatea poporului român, în Parohia Ulești a fost organizat evenimentul ”Treizeci de ani de la căderea regimului comunist”.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor,      s-au realizat două plăci comemorative care au fost montate pe monumentul eroilor din curtea bisericii parohiale, pentru eroii revoluției din decembrie 1989 și pentru mărturisitorii din timpul regimului comunist.

Inaugurarea acestor plăci comemorative a avut loc în ziua de 20 decembrie, cu ocazia săvârșirii parastasului pentru eroii români care s-au jertfit în decembrie 1989 și pentru toți mărturisitorii credinței care au suferit în timpul regimului comunist ateu. Slujba parastasului a fost oficiată de către preacucernicii preoți Nicolae Gangă, Bogdan Mihai Dărândău și Marius Eduard Răileanu.

După terminarea slujbei, precucernicul părinte Bogdan Mihai Dărândău a evocat jertfa eroilor revoluționari și a mărturisitorilor anticomuniști, iar elevii Școlii Bărcănești și doamna Victoria Popârlan au interpretat colinde scrise în închisoare de poetul mărturisitor Radu Gyr.

La final au fost împărțite 50 de pachete cu alimente celor prezenți la slujbă, ca ofrande pentru toți creștinii mărturisitori care au trecut la Domnul în timpul regimului comunist.

Acest proiect s-a realizat cu sprijinul Primăriei Bărcănești, a firmei Coface România și  a credincioșilor Parohiei Ulești cărora le mulțumim pentru susținere.

A consemnat preotul Marius Eduard Răileanu de la Parohia Ulești.