ARTICOLE
DEC
23
MON

Daruri de Crăciun în Protopopiatul Urziceni

Categoria Noutăți    |     13:30

Daruri de Crăciun în Protopopiatul Urziceni

Galerie foto

Dacă misiunea Biroului de Asistenţă Socială din Protopopiatul Urziceni este tocmai aceea de a veni în întâmpinarea dificultăţilor resimţite de oameni şi de a sprijini pe cât posibil beneficiarii săi, atunci, cu atât mai mult în prag de sărbători ne-am străduit să fim alături de cei aflaţi în nevoie.

Semnificaţia religioasă a Crăciunului este reprezentată de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori.

Astfel, sărbătoarea Naşterii Domnului este aşteptată cu emoţie şi bucurie de toţi credincioşii de la cel mai mic până la cel mai mare, de la cel mai sărac până la cel mai bogat.

Bucuria acestei sărbători poate fi trăită la aceeaşi intensitate necondiţionat dar din păcate lipsa resurselor necesare creării spiritului acestei mari sărbători poate reprezenta un impediment.

Tocmai din acest motiv, în prag de sărbători, în data de 20 decembrie 2019, Protopopiatul Urziceni prin Serviciul Social Acordat în Comunitate destinat Persoanelor Adulte a acordat cazurilor sociale asistate, respectiv douăzeci de familii din Municipiul Urziceni, pachete consistente cu alimente și 1 calendar creștin ortodox pentru familie, cu prilejul Sfintelor sărbători de Crăciun, în cadrul programului social ”Alături de Oameni…pentru Oameni” - trimestrul IV/2019.

Fiecare pachet oferit de protopopiat a fost alcătuit astfel:

Ø  Alimente achiziționate din Fondul Filantropia: 1 litru ulei, 1 litru oțet, 1 kg orez, 1 kg

fasole, 1 kg mălai, 1 kg făină, 1 kg zahăr, 500 gr griș, 1 buc șnițele de soia la 100 gr, 1 buc conservă pate de porc la 120 gr, 1 buc conservă pate de pasăre la 120 gr, 1 buc conservă de pește (hering în sos tomat) la 170 gr, 1 buc conservă fasole boabe cu cârnăciori la 300 gr, 1 buc masline la 340 gr, în valoare totală de 41,12 lei.

Ø  Fonduri proprii protopopiat : 1 calendar creștin ortodox filă – 4,60 lei;

De asemenea, firmaSC Genid Prest SRL din Urziceni (Cuptorul de Aur) de mai mulți ani ne este alături, și atât de Paște cât și de Crăciun, donează cozonacii pentru realizarea tuturor pachetelor (1 cozonac/pachet).

Tot în cadrul acestei acțiuni,Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” din Urziceni a oferit 7 pachete cu alimente (1kg orez, 1 kg zahăr, 1 litru ulei, 1 buc ciocolată, 1 sticlă de suc Fanta la 2 litri, 1 kg de portocale) către 7 familii asistate în cadrul serviciului social acreditat de protopopiat.

Valoare totală ajutor material acordat cu ocazia Sfintelor sărbători de Crăciun 1327 lei.

Protopopiatul Urziceni mulțumește pentru dăruire și bunăvoință celor implicați în această frumoasă și utilă acțiune și urează CRĂCIUN FERICIT! tuturor, cu prilejul acestei mari sărbători a Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

 

  Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni