Protopopiatul Urziceni
Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Sfinţire de Troiţă în Parohia Condeești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei si Călărașilor, duminică, 15 septembrie 2019, la parohia Condeesti, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de preacucernicul părinte Ioan Florin Simion, Consilier Adminstrativ Bisericesc, de preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, de preacucernicul părinte secretar Andrei – Gabriel Ghiaur și de părintele paroh Ciuhureanu Gheorghe, în calitate de gazdă .

La momentul cuvenit părintele consilier Ioan Florin Simion a rostit un cuvânt de învățătură despre asumarea din partea fiecăruia a crucii pe care o are, și purtarea acesteia cu credință pentru a primi ajutor de la Cel care S-a răstignit pe Cruce pentru a noastră mântuire, Domnul nostru Iisus Hristos.

După otpustul Sfintei Liturghii s-a plecat în procesiune spre Troita ce va străjui drumul ce duce către biserica parohială Condeesti. Slujba a fost oficiată de un impresionant sobor de preoți în frunte cu preacucernicul părinte Ioan – Florin Simion, Consilier Administrativ Bisericesc, în prezența unui numar impresionant de enoriași și a oficialităților locale.

La final, părintele consilier Ioan Florin Simion a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a fost subliniată importanța prezenței Sfintei Cruci în viața creștinilor de astăzi. Troița s-a ridicat prin osteneala părintelui paroh Ciuhureanu Gheorghe și cu ajutorul mai multor familii din localitate.
Preotul paroh Ciuhureanu Gheorghe a mulţumit Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU pentru purtarea de grijă prin delegarea părintelui consilier Ioan Florin Simion pentru a veni în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte, a mulţumit celor care l-au ajutat în construirea troiţei, preoţilor şi credincioşilor prezenţi pentru rugăciune, pentru gândul de bine şi încurajare şi entuziasmul cu care au participat la această sărbătoare a satului Condeesti.


A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Noutati