ARTICOLE
SEP
16
MON

Sfinţire de Troiţă în Parohia Condeești

Categoria Noutăți    |     20:06

Sfinţire de Troiţă în Parohia Condeești

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei si Călărașilor, duminică, 15 septembrie 2019, la parohia Condeesti, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de preacucernicul părinte Ioan Florin Simion, Consilier Adminstrativ Bisericesc, de preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, de preacucernicul părinte secretar Andrei – Gabriel Ghiaur și de părintele paroh Ciuhureanu Gheorghe, în calitate de gazdă .

La momentul cuvenit părintele consilier Ioan Florin Simion a rostit un cuvânt de învățătură despre asumarea din partea fiecăruia a crucii pe care o are, și purtarea acesteia cu credință pentru a primi ajutor de la Cel care S-a răstignit pe Cruce pentru a noastră mântuire, Domnul nostru Iisus Hristos.

După otpustul Sfintei Liturghii s-a plecat în procesiune spre Troita ce va străjui drumul ce duce către biserica parohială Condeesti. Slujba a fost oficiată de un impresionant sobor de preoți în frunte cu preacucernicul părinte Ioan – Florin Simion, Consilier Administrativ Bisericesc, în prezența unui numar impresionant de enoriași și a oficialităților locale.

La final, părintele consilier Ioan Florin Simion a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a fost subliniată importanța prezenței Sfintei Cruci în viața creștinilor de astăzi. Troița s-a ridicat prin osteneala părintelui paroh Ciuhureanu Gheorghe și cu ajutorul mai multor familii din localitate.
Preotul paroh Ciuhureanu Gheorghe a mulţumit Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU pentru purtarea de grijă prin delegarea părintelui consilier Ioan Florin Simion pentru a veni în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte, a mulţumit celor care l-au ajutat în construirea troiţei, preoţilor şi credincioşilor prezenţi pentru rugăciune, pentru gândul de bine şi încurajare şi entuziasmul cu care au participat la această sărbătoare a satului Condeesti.


A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni