ARTICOLE
SEP
11
WED

Scoală de Vară la Parohia Condeești

Categoria Noutăți    |     13:01

Scoală de Vară la Parohia Condeești

Galerie foto

În perioada lunii august 2019 cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcop al Sloboziei și Călărașilor în parohia Condeești Protopopiatul Urziceni, județul  Ialomița a avut loc Școala de Vară 2019  - „Ne purtam frumos, mâncăm sănătos într-un mediu curat” proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean  Ialomița. Activitățile catehetice și educative s-au desfășurat in Centrul Social al bisericii parohiale din localitatea Bărcănești, participanți fiind tineri cu vârsta între 8-16 ani.

Prin intermediul acestui proiect, parohia  a oferit  copiilor aflați în vacanță o alternativă de  a petrece  timpul liber, într-un cadru activ si atractiv favorabil dezvoltării personale, şi modalitatea de a păstra și întreține mediul curat.

Cei mai tineri enoriași ai parohiei au participat la mai multe ateliere educative, între care amintim :

Sesiuni de formare pe domeniul ,,Mediul înconjurător, casa a noastră a tuturor” 

În aer liber – jocuri în parcul bisericii, Întreceri sportive, jocuri interactive și de cunoaștere;

Sesiuni de formare - educație pentru sănătate, creativitate: „Pătratul Tangram: Jocuri distractive,   Vizită la Mănăstirea Balaciu, Mănăstirea Sfinții Voievozi, Prezentarea  istoricului Mănăstirilor, Vizită la  Catedrala Episcopală, Drumeție la Muzeu – istorie și moment literar; La plimbare la oraș!, povestioare și cateheze,  precum și proiecție de film religios și animat. Aceștia au luat parte și la slujba Prohodului Maicii Domnului din seara zilei de 14 august, la finalul căreia s-au spovedit cu toții, iar a doua zi, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, au primit Sfânta Împărtășanie.

Acest proiect reprezintă o oportunitate pentru tineri pentru a-şi petrece o parte
 a vacanței , să promoveze un comportament civic responsabil,să dezvolte simțul civic şi a lucrul în echipă

Mulțumim Consiliului Judetean pentru sprijinul oferit precum și tuturor persoanelor implicate în buna deșfășurare a acestui proiect .

(A consemnat PC Pr. paroh Ciuhureanu Gheorghe-Parohia Condeești)