ARTICOLE
AUG
22
THU

Parohia Gârbovi 1 și-a serbat hramul de „Adormirea Maicii Domnului”

Categoria Noutăți    |     22:43

Parohia Gârbovi 1 și-a serbat hramul de „Adormirea Maicii Domnului”

Galerie foto

Joi, 15 august 2019, de Praznicul „Adormirii Maicii Domnului” biserica parohială din localitatea Gârbovi, Protopopiatul Urziceni, a îmbrăcat haine de sărbătoare, deoarece și-a serbat ocrotitoarea, pe Maica Domnului care este fierbinte rugătoare și mijlocește pentru toți creștinii la Tronul Preasfintei Treimi.

În ziua de miercuri, începând cu orele 17:00, a fost oficiată slujba Vecerniei hramului unită cu Litia la finalul căreia a fost cântat Prohodul Adormirii Maicii Domnului, de către un impresionant sobor de preoți aparținând Cercului Pastoral, dar și din alte parohii ale Protopopiatului Urziceni. La finalul slujbei a avut loc o procesiune în jurul bisericii cu Sfântul Epitaf al Adormirii Maicii Domnului.

Preacucernicul Părinte Ovidiu Dincă de la parohia Sf. Nicolae din Urziceni a evidențiat importanța Praznicului Adormirii Maicii Domnului amintind de purtarea de grijă pe care Preasfânta Născătoare de Dumnezeu o arată către lume, dar mai ales către comunitatea parohială care se află sub ocrotirea Sa.

Joi, începând de dimineață a fost săvârșită slujba Utreniei, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la finalul căreia s-au împărtășit cu Sfintele Taine copiii și credincioși care au primit dezlegare de la duhovnic. Toți cei care au participat la Sf. Liturghie au avut bucuria de a fi în comuniune la agapa frățească organizată cu ocazia acestui eveniment.

Mulțumim Preabunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra parohiei noastre și o rugăm pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să apere și să acopere cu preacinstitul ei acoperământ comunitatea aflată  sub ocrotirea sa cea sfântă.

A consemnat Ivăneț Răzvan Adrian, secretar II al Protopopiatului Urziceni