ARTICOLE
AUG
05
MON

Creativitatea si strădania copiilor ialomițeni răsplătită la Sibiu

Categoria Noutăți    |     13:13

Creativitatea si strădania copiilor ialomițeni răsplătită la Sibiu

Galerie foto

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Cercurile de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni și Sfântul Pafnutie Zugravul al Seminarului Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia au participat la faza națională a Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, Ediția a XXIV-a, desfășurată în Sibiu, în perioada 23-28 iulie 2019.

La eveniment au participat aproape 250 de copii din toate colțurile țării, evidențiind prin meșteșugul lor frumusețea satului românesc, pe care și Patriarhia Română îl omagiază în anul 2019.

Sub atenta îndrumare a doamnei Victorița Berbec, coordonatorul celor două  cercuri, Eleva Mihai Norina Andreea (12ani) de la Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni a obținut Locul I la Pictură icoane pe sticlă și elevul Leca Sucvinder Sing (17 ani), elev al Seminarului Teologic din Slobozia și membru al Cercului de pictură Sfântul Pafnutie Zugravul care a obținut Locul II la secțiunea Pictură Icoană pe sticlă.

Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca a marcat astfel a X-a participare consecutivă la această fază a competiției obținând de-a lungul anilor peste 20 de premii la această fază a olimpiadei, majoritatea de locul I.

Aducem mulțumiri Consiliului Județean Ialomița întrucât pentru al treilea an consecutiv ne bucurăm de sprijin financiar pentru susținerea activității Cercului de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni.

Protopop Aurel Berbec - Protopopiatul Urziceni.