ARTICOLE
JUL
10
WED

Ședință Administrativă lunară în Protopopiatul Urziceni

Categoria Noutăți    |     21:52

Ședință Administrativă lunară în Protopopiatul Urziceni

Galerie foto

Marți, 09 iulie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în sala de festivități a Protopopiatului Urziceni a avut loc, începând cu ora 10:00, ședința administrativă lunară cu personalul clerical al protopopiatului.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului a fost prezent Preacucernicul Părinte Munteanu Cristian, Consilier Economic.

Preacucernicul Părinte Aurel Berbec, Protopop al Protopopiatului Urziceni a dat citire celor mai noi adrese primite de la Sfânta Episcopie și a atras atenția preoților față de problema prozelitismului sectar.

În cadrul ședinței toți preoții au cântat solemn imnul „Veșnica pomenire” în amintirea Părintelui Dragomir Gheorghe fost slujitor al Parohiei Armășești care a trecut la cele veșnice.

Părintele Consilier a adus la cunoștință preoților mai multe aspecte pastoral-misionare și de folos în viața duhovnicească.

Domnul Marcel Făcăeru, director marketing al Turnătoriei de Clopote Blotor, a prezentat oferta firmei privind făurirea de clopote.

În cadrul ședinței preacucernicul părinte Matache Dănuț Robert de la Parohia Cătrunești a susținut referatul cu tema „Mărturisirea credinței prin pelerinaj – o nouă tradiție în Bărăgan prin cele două mari pelerinaje”. Au urmat discuții libere asupra temei referatului și a problemelor actuale din viața pastoral – misionară.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Cuvine-se cu adevărat!

Răzvan - Adrian IVĂNEȚ, Secretar II al Protopopiatului Urziceni