ARTICOLE
JUN
20
THU

Ședință Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului Urziceni

Categoria Noutăți    |     08:17

Ședință Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului Urziceni

Galerie foto

Joi, 13 Iunie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Tănase Alexandru, Inspector Eparhial, care a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta.

Preacucernicul Părinte Protopop Aurel Berbec a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

Părintele inspector  a înmânat părintelui protopop Aurel Berbec Diploma omagială dată în Reședința Patriarhală din București, în anul mântuirii 2018, luna noiembrie, ziua 25, de către Preafericitul părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul sfințirii Catedralei Naționale, în semn de prețuire și recunoștință.

Părintele Protopop l-a prezentat pe Părintele Procopovici Daniel, noul preot paroh al parohiei Răsimnicea.

În cadrul ședinței Preacucernicul Preot Ștefan Ion de la Parohia Armășești a susținut referatul cu tema „Biserica Ortodoxă Română sub vrednicii patriarhi Nicodim și Iustin”. Au urmat discuții libere asupra temei referatului și a problemelor actuale din viața pastoral – misionară.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii  „Cuvine-se cu adevărat”.  

 

Ivăneț Răzvan-Adrian, Secretar II al Protopopiatului Urziceni