Activități sociale desfășurate în Parohia Ulești

În anul precedent, preotul paroh Răileanu Marius Eduard împreună cu membrii Comitetului Parohial și membrii Consiliului Parohial ai Parohiei Ulești și-au îndreptat atenția către copiii și bătrânii singuri cu pensii minime dar și către alte categorii sociale vulnerabile cum ar fi persoanele bolnave sau cele fără venituri. Zece copii au fost ajutați cu rechizite pentru școală, bătrânilor singuri li s-au procurat medicamente conform rețetei, două persoane au fost transportate la spital, persoanelor care nu își găsesc de lucru le-au fost întocmite dosare de ajutor social cu sprijinul Primăriei Bărcănești și al asistenților sociali din comună.

Cu ocazia sărbătorilor mai importante cum ar fi Nașterea Domnului și Adormirea Maicii Domnului, copiii și bătrânii din parohie au primit pachete cu alimente. Totodată în aceste momente de bucurie pentru membrii comunității noastre, gândurile ne-au fost îndreptate și către cei care se simt puțin însingurați cu ocazia marilor sărbători. În acest sens, împreună cu doamna preoteasă în ajunul Adormirii Maicii Domnului și al Nașterii Domnului ne-am deplasat la Centrul de Plasament Urziceni și le-am oferit copiilor rezidenți ai acestui centru daruri constând în iconițe, alimente și produse de igienă personală pentru a le aduce o rază de bucurie în sufletele lor.

Aceste acțiuni au fost posibile cu ajutorul enoriașilor dar și al firmei Compagnie Francaise D`assurance Pour le Commerce Exterieur reprezentată de Ana-Maria Constantinescu, care ne-au sponsorizat activitățile sociale întreprinse și cărora le mulțumim pentru bunăvoința lor.

A consemnat preot Marius – Eduard RĂILEANU de la Parohia Ulești

Related Posts

Sari la conținut