Trei zile de binecuvântare pentru enoriașii Parohiei Adormirea Maicii Domnului Gârbovi 1 – Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie aduse spre închinare cu ocazia Hramului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 14-16 august 2015 au fost aduse spre închinare în Biserica Parohiei Adormirea Maicii Domnului Gârbovi 1 moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni.

La Procesiunea de primire a Sfântului Nectarie, condusă de părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, a luat parte parte un număr impresionant de enoriași, aceștia manifestându-și credința și nădejdea spre ajutorul lui Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului Ierarh vindecător.

Programul liturgic deosebit a făcut ca în cele trei zile de pelerinaj Sfântul Locaș să fie vizitat de numeroși credincioși.

În ajunul Praznicului Adormirii Maicii Domnului a fost săvârșită slujba Vecerniei și a Litiei, rânduială la care au luat parte 7 preoți. Slujba de seara a fost încununată de cântarea prohodului Maicii Domnului.

Sâmbătă, 15 august 2015, în ziua hramului, Sfânta Litughie a fost săvârșită de părintele Bogdan Ionuț Stancu, protopop de Urziceni, înconjurat de un sobor de preoți.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a avut loc agapa specifică acestui eveniment la care au luat parte peste 300 de persoane.

Scopul acestui demers duhovnicesc a fost acela de întărire în credință, de întărire a unității spirituale a parohiei, tinându-se cont de faptul că anul 2015 a fost declarat de Sfântul Sinod ca ”An omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”.

Preot Paroh Berbec Aurel

Related Posts

Sari la conținut