Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur au sosit la Catedrala din Urziceni

Joi, 19 martie 2015, ora 17.00, o delegație a Patriarhiei Române, condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sosit în Municipiul Urziceni, cu moaștele Sf. Ioan Gură de Aur.

La intrarea în oraș, sfintele odoare au fost întâmpinate de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de preoți, credincioși și copii îmbrăcați în costume populare.

Alături de racla cu moaștele Sf. Ioan Gură de Aur, a fost scoasă în procesiune și racla cu moaștele Sf. Nectarie Taumaturgul, care se găsește în Catedrala din Urziceni.

În continuare, s-a mers în procesiune pe Calea București, până la Catedrală, iar sfintele moaște au fost depuse spre închinare, în biserică. Apoi, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mâț, Vicar Eparhial, a săvârșit slujba de Te Deum, în prezența celor doi ierarhi.

Evenimentul a fost transmis video, în direct, de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe. Inregistrarea rulează, în prezent, în programul TV Lăcașuri Ortodoxe, și poate fi vizionată atât în paginile agenției [https://www.lonews.ro] , cât și în paginile Rețelei Web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor [https://www.sf-esc.ro] .

Preasfințitul Părinte Vincențiu a adus cuvânt de mulțumire și recunoștință Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru binecuvântarea aducerii spre închinare a moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur în Eparhia noastră.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a mulțumit Preasfințitului Chiriarh al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Vincențiu, pentru invitație.

Părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, parohul Catedralei Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni, a mulțumit Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru părinteasca grijă arătată în organizarea și buna desfășurare a acestui eveniment religios. De asemenea, a dăruit Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul o icoană reprezentând pe Sf. Ioan Gură de Aur, zugrăvită de o elevă a Cercului de pictură Sf. Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni.

Credincioșii se vor putea închina până duminică, 22 martie 2015, sfântul locaș fiind deschis pe toată durata pelerinajului.

Este al șaptelea an consecutiv, când în urbea noastră sunt aduse, spre închinare, sfinte moaşte. A devenit deja o tradiţie, ca în perioada Postului Mare, credincioşii urziceneni să se bucure de întâlnirea, în mod tainic, cu sfinţii lui Dumnezeu, aici, pe pământ.

În ultima zi de pelerinaj, vom avea bucuria binecuvântării Ierarhului nostru, Preasfinţitul Părinte VINCENŢIU, care va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, din Urziceni.

Slujba de duminică va fi transmisă în direct, de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe, prin serviciile specializate pe care aceasta le deține: LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] și NETCreator [https://www.netcreator.ro] , aceasta putand fi urmarită gratuit, atât în paginile agenției, cât și în cele ale Rețelei Web a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Preot Berbec Aurel, secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut