Săptămâna verde continuă la Școala gimnazială Coșereni prin intermediul activităților extrașcolare

Începând de luni 29 aprilie 2024, cu acordul doamnei director, prof. Neicu Elena, prin implicarea activă a cadrelor didactice Prof. Davila Theodor- Stelian și prof. Oprea Tănase cât și la dorința elevilor, un grup de elevi din ciclul gimnazial au pornit într-o aventură de neuitat, timp de 3 zile.

În prima zi, elevii au participat la slujba săvârșită la  Mănăstirea Ghighiu, înțelegând necesitatea, rolul și prezența lui Dumnezeu în viața omului.

Următorul popas a constat într-o călătorie cu telecabina până la cota 1400. Această călătorie le-a creat elevilor emoții de nedescris.

Nu în cele din urmă, seara s-a încheiat printr-o serie de jocuri constructive și amuzante cât și prin vizionarea unui film.

Ziua a doua a debutat prin parcurgerea unui traseu montan, relativ ușor până la Canionul cu 7 scări. Acest traseu a fost pentru elevi o adevărată provocare  dar finalul a fost unul cu adevărat fericit.

Brașovul, cel de al doilea obiectiv, a stârnit  curiozitate pentru elevi, parcurgerea acestuia la pas, cunoașterea istoriei, descoperirea principalelor obiective precum: Prima școală românească, Biserica neagră, Piața Sfatului, Strada sforii.

Seara s-a încheiat spectaculos printr-un meci de fotbal în care au fost implicate și cadrele didactice.

În ceea ce privește finalitatea excursiei, cele două obiective au: Escape room și City mall Ploiești.

Escape room presupune alegerea unei teme pe baza căreia elevii vor intra într-o cameră pentru a descoperi indiciile, cu ajutorul cărora vor avea de realizat o misiune contratimp și pentru a evada. Prin aceasta, elevii și-au folosit atenția distributivă, au lucrat în echipă, au fost atenți la orice indiciu, ca misiunea să fie realizată în cele 60 de minute.

Ultimul și cel mai așteptat obiectiv este mall-ul, un loc unde elevii vor învăța să fie chivernisiți din punct de vedere financiar.

Prin această excursie, elevii au experimentat locuri noi, au conștientizat importanța naturii și scopul acesteia pentru perpetuarea vieții umane.

A consemnat, profesor Theodor- Stelian Davila de la Școala Gimnazială Coșereni

Related Posts

Sari la conținut