Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți,09 aprilie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc ședința administrativă lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, începând cu ora 09.30.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Arhid. Nicușor – Silviu DASCĂLU, Consilier Mass – Media, care a prezidat lucrările ședinței din luna aprilie.

După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacuviosul părinte consilier a subliniat importanța mediatizării activităților pastoral – misionare în cadrul comunităților parohiale.

Părintele Protopop Aurel BERBEC a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie, și a amintit faptul că în data de 08 mai 2024 va avea loc tradiționalul pelerinaj organizat cu ocazia hramului străvechiului așezământ monahal, ctitorit de domnitorul Matei Basarab, ce străjuiește de secole reședința de județ.

În continuare preacucernicul părinte  Ștefan Ion de la Parohia Armășești  a prezentat referatul cu tema ,,Postul calea spre Înviere”.

La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ,,Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preot Andrei – Gabriel Ghiaur, secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut