Concurs școlar cu tematică religioasă de artă plastică la Ion Roată

Școala Profesională ,,Profesor Ioan Man” și structura ,,Evanghelie Zappa” din localitatea Ion Roată, a organizat un Concurs de Artă Plastică, având ca temă ,,Învierea Domnului Iisus Hristos – Lumina lumii”, sub coordonarea preacucernicului părinte Gangă Nicolae, directorul Școlii din Ion Roată, și a preacucernicului Pr. Abutoaei Albert Ionuț, profesor de Religie la unitatea școlară mai sus menționată.

În parteneriat cu Parohiile din comuna Ion Roată, anume: ,,Sfântul Ioan Botezătorul” – Ion Roată (preot paroh Prună Constantin); ,,Sfântul Nicolae” – Colinele (preot paroh Olaru Mihail); ,,Sfântul Nicolae” – Broşteni (preot paroh Cocheci Constantin Nicolae), dar și cu Primăria și Consiliul Local Ion Roată.

Concursul a fost organizat în Biserica ,,Sfântul Ioan Botezătorul” – Ion Roată. La final, copiii au fost premiați cu Sfinte Icoane și diplome.

Prin acest concurs, ajuns la cea de-a treia ediție, se dorește identificarea și promovarea elevilor talentați la pictura de icoane.

Sărbătoarea Învierii Domnului este bucuria duhovnicească în lumea creştină. Prin Învierea Sa, Mântuitorul nostru Iisus Hristos a luminat toate. Cerul si pământul s-au îmbrăcat in haină de lumină divină. După cum spunea Fericitul Augustin: „Învierea Domnului este speranţa noastră, Înălțarea Domnului este mărirea noastră”.  Urmărind modul în care sunt reflectate valorile în societate, dar şi realităţile socio-umane şi intelectuale întâlnite în viaţa de zi cu zi, constatăm nevoia organizării de activităţi care să-i mobilizeze pe elevi în realizarea unor lucrări proprii, să le cultive sentimentul frumosului prin arta plastică și decorativă.

A consemnat preot profesor  Abutoaei Albert Ionuț

Related Posts

Sari la conținut