Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți,12 martie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc ședința administrativă lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, începând cu ora 09.30.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Marius – Gabriel PURCĂREA, Consilier Protocol, care a prezidat lucrările ședinței din luna martie.

După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacuviosul părinte consilier a subliniat importanța dinamizării activităților pastoral – misionare în cadrul comunităților parohiale.

Părintele Protopop Aurel BERBEC a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie, și a amintit că în ziua de sâmbătă, 31 martie a.c., va avea loc Marșul pentru viață la Urziceni. Preacucernicia a adus la cunoștință preacucernicilor preoți prezenți situația familiei unui cântăreț bisericesc din Protopopiat, greu încercată după ce un incendiu le-a distrus casa. Preoții prezenți au răspuns imediat acestei invițații la bine și au strâns suma de 1.650 lei, urmând ca și alte ajutoare să fie redirecționate, prin preotul paroh din acea localitate, familiei respective.

În continuare preacucernicul părinte  misionar Gangă Nicolae, a prezentat referatul cu tema ,,Activitatea pastoral – misionară a preotului în unitățile spitalicești”.

La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ,,Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preot Andrei – Gabriel Ghiaur, secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut