Acțiunea metodică din Cercul Urziceni

Joi, 07 martie 2024, orele 13:00, la Colegiul Național ,,Grigore Moisil” – Urziceni, a avut loc activitatea metodică cu titlul ,,Avatanje, dezavantaje în predare, învățare,evaluare la ora de religie”. La întâlnire, au participat toate cadrele didactice din Centrul metodic Urziceni, clerici și mireni, titulari sau suplinitori la plata cu ora, care predau disciplina religie în licee, școli gimnaziale și profesionale. La această întâlnire au participat, de asemenea, doamnele directore ale Liceului gazdă precum și părintele Aurel Berbec, Protopop de Urziceni.

La deschiderea activității, părintele Marin Ion, Inspector de Religie a rostit un cuvânt de suflet, încurajând cadrele didactice să se implice mai mult în promovarea valorilor moral religioase creștine la orele de religie. Apoi, părintele protopop Aurel Berbec a evidențiat activitățile extrașcolare deosebite care s-au desfășurat anii trecuți, și a invitat pe toți să ne implicăm și mai mult în promovarea acțiunilor în parteneriatul Școală-Biserică – Marșul pentru viață, Pelerinajele și catehezele parohiale, precum și consolidarea grupurilor de cateheză.

Activitatea s-a desfășurat prin prezentarea mai multor momente deosebite. Corurile muzicale ale Colegiului și ale elevilor de gimnaziu, conduse de domnii profesori  Natalia Vișan  și părintele Sorin Popa-Popescu, au prezentat un buchet de cântări religioase deosebite, încântând pe cei prezenți. Apoi s-a prezentat în Powerpoint referatul cu tema propusă, de către  părinții profesori Costin Vasile și Sorin Popa-Popescu, evidențiindu-se rolul metodelor de predare, învățare și evaluare la ora de religie.

Ca exemplu de bună practică în cadrul orelor de religie, s-a valorificat aplicarea proiectului ca metodă de evaluare modernă, pe temele ,,Sf.Trei Ierarhi” și ,,Viața-Darul lui Dumnezeu”. La finalul activității, părintele inspector Marin Ion a vorbit despre importanta participării la Olimpiada de Religie precum și prezentarea în școli a ofertei Seminarului Teologic ”Sf.Ioan Gură de Aur”, Slobozia.

 

A consemnat preot profesor Sorin Gabriel Popa – Popescu

Related Posts

Sari la conținut