Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți,13 februarie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc ședința administrativă lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, începând cu ora 09.30.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail MÂȚ, Vicar Eparhial, care a prezidat lucrările ședinței din luna februarie.

După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacuviosul părinte Vicar a subliniat importanța dinamizării activităților pastoral – misionare în cadrul comunităților parohiale.

Părintele Protopop Aurel BERBEC a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

În continuare preacucernicul părinte  Alexandru Vișan, preot paroh la Parohia Dridu – Movila, a prezentat referatul cu tema ,,Aspecte privind boala în înțelesul creștin – ortodox”.

La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ,,Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preot Andrei – Gabriel Ghiaur, secretarul Protopopiatului Urziceni

.

Related Posts

Sari la conținut