Prima ședință administrativă din anul 2024 a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 09 ianuarie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc ședința administrativă lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, începând cu ora 09.30.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul părinte dr. Cristi GAVRILĂ, Consilier Administrativ – Bisericesc, care a prezidat lucrările ședinței din luna ianuarie.

După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte consilier a subliniat importanța dinamizării activității administrativ – gospodărești în cadrul unităților bisericești în noul an.

Părintele Protopop Aurel BERBEC a prezentat retrospectiva anului 2023 și a expus succint propunerile de realizat în anul abia început. Activitățile ce se vor desfășura la nivelul parohiilor arondate Protopopiatuui Urziceni vor avea în vedere tema propusă pentru anul 2024 în Patriarhia Română ca „Anul omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor” şi Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi. De asemenea, în cadrul ședinței s-a stabilit programul catehezelor demonstrative lunare.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ,,Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut