Daruri de Crăciun în Protopopiatul Urziceni

Dacă misiunea Biroului de Asistenţă Socială din Protopopiatul Urziceni este tocmai aceea de a veni în întâmpinarea dificultăţilor resimţite de oameni şi de a sprijini pe cât posibil beneficiarii săi, atunci, cu atât mai mult în prag de sărbători ne-am străduit să fim alături de cei aflaţi în nevoie.

Semnificaţia religioasă a Crăciunului este reprezentată de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori.

Astfel, sărbătoarea Naşterii Domnului este aşteptată cu emoţie şi bucurie de toţi credincioşii de la cel mai mic până la cel mai mare, de la cel mai sărac până la cel mai bogat.

Bucuria acestei sărbători poate fi trăită la aceeaşi intensitate necondiţionat dar din păcate lipsa resurselor necesare creării spiritului acestei mari sărbători poate reprezenta un impediment.

Tocmai din acest motiv, în prag de sărbători, în data de 18 decembrie 2023, Protopopiatul Urziceni prin Serviciul Social Acordat în Comunitate destinat Persoanelor Adulte a acordat cazurilor sociale asistate pachete consistente cu alimente, jucării și 1 calendar creștin ortodox pentru familie, cu prilejul Sfintelor sărbători de Crăciun, în cadrul programului social ”Alături de Oameni…pentru Oameni” – trimestrul IV/2023.

De asemenea firma SC Genid Prest SRL din Urziceni (Cuptorul de Aur) de mai mulți ani ne sprijină, atât de Paște cât și de Crăciun, prin donarea cozonacilor pentru realizarea pachetelor.

La această acțiune a fost alături de noi și un grup de copii de la Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” din Urziceni, coordonat de doamna Ghiță Emilia, care ne-a bucurat sufletele cu un program alcătuit din colinde. La final, în cadrul Proiectului educațional de voluntariat ”Din inimă pentru inimi” coordonat de doamna profesor Băducu Georgeta și doamna director Bratosin Gabriela Simona, copiii au oferit din partea liceului pachete cu alimente către familiile asistate în cadrul serviciului social acreditat de protopopiat.

Protopopiatul Urziceni mulțumește pentru dăruire și bunăvoință celor implicați în această frumoasă și utilă acțiune și urează CRĂCIUN FERICIT! tuturor, cu prilejul acestei mari sărbători a Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

 

  Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut