Colindători de la Liceul ,,Sfânta Ecaterina” – Urziceni la Centrul Medico – Social din Fierbinți Târg

Un grup de elevi și profesori ai Liceul Tehnologic „Sfânta Ecaterina” –Urziceni au avut privilegiul  joi, 14 decembrie 2023,  să întâlnească seniorii de la Centrul de asistență medico-socială Fierbinți Târg .Vizita a constat într-un frumos program de colinde de Crăciun oferit  cu bucurie  și din suflet de elevii  liceului nostru .Bătrânul si bunul Moș Crăciun  a fost prezent alături de noi  oferind  daruri si mici atenții (produse alimentare și fructe)  tuturor participanților.  De cum  am intrat în Centru,  privirile ni s-au întâlnit cu  cele ale gazdelor noastre-vârstnice. Emoțiile ne-au copleșit, fiind tot mai greu de stăpânit iar pe chipurile copiilor cât și pe cele ale bătrânilor, lacrimile  au luat locul cuvintelor. Emoția înseamnă suflet, iar ea se simte, nu se poate verbaliza. Totuși, cele mai frumoase momente ale zilei au fost reprezentate de întalnirea propriu zisă dintre cele trei generații.  Ne-am povestit unii altora lucruri mărunte , am făcut schimb de amintiri, iar seniorii ne-au binecuvântat cu sfaturi.

În calitate de organizator adresez mulțumiri speciale  Parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe –Fierbinți Târg, reprezentată prin Părintelui  Paroh Ghiaur Andrei care prin purtarea de grijă a mijocit aceasta frumoasă întâlnire, Parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe-Armășești reprezentată prin Părintele Paroh Ștefan Ion ,care cu timp și fără timp a spus prezent la această activitate și nu în cele din urmă domnului director Cîmpean Marius Alin gazda noastră primitoare care ne-a așteptat ,așa cum numai oamenii frumoși la suflet știu să o facă,cu masa bogată și plină chiar si în zi de post. Din grija Parintelui Ghiaur Andrei persoanele vârstice au primit cozonaci și iconițe ,iar elevii colindători, iconițe și metanii.

La plecare, emoția despărțirii ne-a cuprins pe toti deopotrivă, și cu lacrimi în ochi am ascultat  frumoasele învățături pe care preoții ni le-au oferit, vorbindu-ne de însemnătatea Sărbătorii Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu exemple vii din Viețile Sfinților,din Sfânta Scriptură lăsându-ne în încheiere ca temă de gândire  cuvintele  Mântuitorului:” Fericiți cei milostivi că aceeia se vor milui!”

                                               Profesor Ștefan Cristina Mihaela

Related Posts

Sari la conținut