Cateheză demonstrativă la Parohia Fierbinți Târg

Cu binecuvântarea Presfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, joi , 23 noiembrie 2023, la Parohia Fierbinți Târg, Protopopiatul Urziceni, începând cu ora 10.00 a avut loc cateheza demonstrativă cu tema Sfântul Andrei – Apostolul românilor. Aceasta a fost susținută de către părintele paroh dr. Andrei – Gabriel Ghiaur în Sala multifuncțională Sfântul Apostol Andrei a Centrului parohial. Informaţiile prezentare în format Power-Point au avut un consistent conţinut teologic, scripturistic şi patristic, atenţia celor 25 de elevi participanţi fiind captată datorită modalităţii interactive de abordare a temei. La această activitate ne-am bucurat de implicarea şi aprecierea părintelui Minea Mirel Daniel, coordonator catehetic al Protopopiatului Urziceni, precum şi de prezenţa preoţilor din Cercul pastoral-misionar Fierbinți – Dridu.

Pentru a dinamiza cateheza şi a fixa mai bine învăţăturile transmise, copiii au urmărit un film despre viața și activitatea Sfântul Apostol Andrei, după care au fost invitaţi să răspundă la câteva întrebări prin intermediul unor jocuri. Tinerii au dat răspunsuri relevante, cuprinzătoare şi au arătat o profundă înţelegere şi cunoaştere despre importanța pe care a avut-o Sfântul Andrei în răspândirea mesajului Evangheliei și pe teritoriul Sciției Mici (Dodrogea de astăzi).

Toți copiii prezenți au primit daruri, câte o metanie, o cruciuliță cu șnur, câte un exemplar din Explicarea Sfintei Liturghii de Sfântul Nicolae Cabasila și din Acatistul Sfântului Andrei. De asemenea, cei mici au servit pizza, suc, prăjituri și gogoși pregătite de doamnele din Comitetul Parohial.

 

A consemnat preot Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg

Related Posts

Sari la conținut