Sesiuni de informare în liceele din Urziceni

Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, s-au desfășurat sesiuni de informare în cele 3 licee din Municipiul Urziceni. Prilejuite de programul „Tinerii și Hristos”, întâlnirile au pus față în față reprezentanții Protopopiatului Urziceni cu tinerii din cele 3 unități de învățământ liceal. Facilitatorii discuțiilor, Pr. Dincă Ovidiu (realizator „Cuvânt pentru suflet” – Trinitas TV și paroh al Parohiei „Sf. Nicolae” Urziceni), Pr. Prof. Popa Popescu Sorin (paroh al Parohiei Slătioarele, care s-a ocupat cu realizarea materialului didactic) și Pr. Minea Daniel (reprezentant al protopopiatului pentru activitatea de catehizare și paroh al Parohiei Jilavele II) au tratat temele „2023 – Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” și „2023 – 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor”. Din acest binecuvântat demers care a căpătat caracter de perenitate și valoare de tradiție, nu a lipsit d-șoara Toma Adriana, reprezentant al Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Urziceni, domnia sa fiind imboldul acțiunii.

Interesul arătat de elevii participanți s-a manifestat atât prin atenția față de informațiile primite, cât și prin întrebările adresate. Temele și-au descoperit farmecul prin prezentarea actualizată a detaliilor, dovedindu-se că Biserica este mereu tânără, ca o frumoasă mireasă a lui Hristos. Cântarea bisericească, interpretată corect și smerit, devine un mijloc catehetic extrem de eficient, purtând sufletele ascultătorilor până în înălțimile raiului. Organizarea vieții bisericești pe meleaguri bărăgănene a constiuit, la rându-i, o apropiere a Bisericii față de propriii credincioși.

Cu siguranță, întâlnirile își dovedesc beneficiile, întărind comuniunea dintre preoți și (viitorii) credincioși și deschizând noi orizonturi de cercetare chiar și pentru cei care nu studiază teologia.

A consemnat preot paroh Dincă OVIDIU de la Parohia ,,Sfântul Nicolae” – Urziceni

Related Posts

Sari la conținut