Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice în Protopopiatul Urziceni

În fiecare an, pe data de 01 octombrie, biserica noastră prăznuieşte sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului. Totodată în această zi este cinstită și “Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, pe data de 28 septembrie 2023, Protopopiatul Urziceni prin Biroul de Asistenţă Socială a organizat la sediul Complexului de Servicii Sociale Fierbinți, cea de a XI-a ediție a evenimentului dedicat persoanelor de vârsta a III-a, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Acțiunea face parte din planul de activități aferent anului 2023 al Biroului de Asistență Socială și se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate acestui an, care a fost desemnat în Patriarhia Română ca „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.

Cu atât mai mult, prin această frumoasă acțiune, marcăm un eveniment internaţional important și totodată preţuim şi aducem mulţumiri celor ce au contribuit atâţia ani la creşterea şi dezvoltarea atât a generaţiilor următoare dar şi a societăţii în ansamblu.

Preacucernicul Părinte Protopop Berbec Aurel în cuvântul adresat celor prezenți a încurajat persoanele vârstnice să se bucure de fiecare zi din acești ani binecuvântați de Dumnezeu și să își ofere suportul necesar unii altora ca într-o familie. De asemenea a subliniat importanța acestui an pentru eparhia noastră, deoarece se împlinesc 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Acest eveniment a avut ca scop îmbunătăţirea relaţiilor dintre generaţii, socializarea şi oferirea unui program recreativ, de petrecere a timpului liber în mod organizat.

Persoanele vârstnice instituționalizate în acest centru, 61 la număr, s-au bucurat de un program cultural religios. Pentru început a fost săvârșit Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului de către PC Preot Protopop Berbec Aurel – preot paroh la Parohia Gârbovi I, PC Preot Ghiaur Andrei Gabriel – secretarul protopopiatului și preot paroh la Parohia Fierbinți Târg și PC Preot Radu Gheorghe de la Parohia Fierbinții de Jos, iar brațele Fecioarei ne-a cuprins pe toți, cei care cu evlavie şi credință o preacinstim.

În continuare a urmat un program artistic format din cântece și poezii susținut de elevii clasei a IV-a, de la Liceul Tehnologic Fierbinți Târg, coordonați de doamna învățătoare Ene Marinela, care au fost recompensați cu prăjituri și sucuri pentru dăruirea lor.

La final toate persoanele vârstnice au primit din partea protopopiatului cărți de rugăciuni atât de utile pentru mângâierea sufletului iar din partea Parohiei Stroiești flori.

Mulţumim Maicii Domnului ca ne-a ajutat să facem aceste fapte binecuvântate într-o zi închinată ei de biserica noastră strămoşească. Credem cu toţii că avem acestă datorie morală sa ne cinstim şi respectăm înaintaşii care au păstrat din generaţie în generaţie credinţa bisericii noastre curată, pe care şi noi, la randul nostru, datori suntem să o predăm nealterată generaţiilor următoare.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut