Ședința administrativă din luna septembrie a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 12 septembrie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, începând cu ora 09.30.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Mihail NEACȘU, Consilier Audit, care a prezidat lucrările ședinței din luna septembrie.

După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte consilier a subliniat importanța existenței unei corecte și eficente gestiuni la nivelul unității administrative bisericești.

Părintele Protopop Aurel Berbec a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

În continuare preacucernicul părinte Pană Daniel, preot paroh la Parohia Roșiori 1, a prezentat referatul ,,Nașterea Maicii Domnului – perspectivă istorică și liturgică.

La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ,,Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut