Procesiune prilejuită de hramul bisericii in Parohia Gârbovi 1

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor, in zilele de 13 si 14 august 2023, Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae au fost aduse spre închinare în biserica parohială Gârbovi 1 cu ocazia hramului. Un număr impresionant de preoți și credincioși a întâmpinat delegația ce a adus Racla cu Moaștele Sfântului de la Biserica Sfântul Nicolae Amara din Protopopiatul Slobozia.

În procesiune a fost a fost adusă și icoana Maicii Domnului Adormită, trupul Maicii Domnului pictat cu multă dragoste și evlavie de către presbitera Victorița.

Acesta va rămâne în patrimoniul parohiei Garbovi 1 care poarta hramul Adormirii Maicii Domnului.

Drumul către Sfântul Locaș a constitiut în sine o rugăciune comună. Mulți dintre cei întâlniți pe această cale fie si-au însemnat chipul prin închinăciune, fie s-au alăturat cu bucurie la momentul de cinstire a Sfântului din Mira Lichiei.

Biserica parohială a devenit neîncăpătoare la sosirea pelerinilor.

A fost săvârșită slujba Acatistului Sfântului Nicolae și Taina Sfântului Maslu. La finalul acestora părintele Cristi Gavrilă, preot paroh al Parohiei Sfântul Nicolae Amara și Consilier Administrativ-Bisericesc în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a ținut un cuvânt în care a subliniat faptul că rugaciunea în Biserica se realizează pe sinergia dintre slujirea preoților și slujirea credincioșilor.

Părintele Aurel Berbec, preot paroh al Parohiei Gârbovi 1 și Protopop în cadrul Protopopiatului Urziceni, a mulțumit fraților preoți pentru implicarea și prezența la acest eveniment precum credincioșilor care au ales să petreacă o după-amiaza de binecuvântată rugăciune.

Pe data de 14 august, la ora 16, Sfintele Odoare vor fi duse spre Sfântul Locaș unde sunt așezate spre închinare permanentă, Biserica Sfântul Ierarh Nicolae – Amara.

 

Related Posts

Sari la conținut