Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni obține noi premii nationale

În perioada 19-23 iulie 2023 s-a desfășurat Olimpiadă Națională de Meșteșuguri Artistice tradiționale, Ediția a XXVI-a. Evenimentul, desfășurat pe parcursul a 4 zile, a avut ca locație Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului.

Din delegația ce a reprezentat Județul Ialomița au făcut parte și doua dintre elevele de la Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni.

Duminica seară, pe 23 iulie, la momentul festiv al premierii, Ialomița s-a numărat printre județele fruntașe. Eleva Mihai Norina Andreea a primit obținut Premiul 1 la Secțiunea Pictură Icoană pe sticlă și eleva Androne Tatiana a castigat Premiul 1 la Secțiunea de pictură Naivă. La întoarcerea acasă fetele au fost felicitare și premiate de părintele Protopop Aurel Berbec.

Cercul de pictură, aflat sub coordonarea doamnei Victorița Berbec, a fost înființat în anul 2009, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. De la înființare și până în prezent strădania copiilor Cercului de pictura a fost răsplătită prin mai multe expoziții în diverse locații, precum și prin obținerea a zeci de premii la nivel judetean, național și internațional.

Related Posts

Sari la conținut