Adormirea Maicii Domnului – Hramul Parohiei Gârbovi 1 – 2023

 

În ziua de 15 august 2023 biserica parohială Gârbovi 1 și-a sărbătorit Hramul. Sfântul Locaș, încărcat de istoria celor 158 de ani de existență și rugăciune neîntreruptă, și-a adunat copiii săi sub Acoperământul ocrotitor al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, la momentul de Prăznuire al mutării sale către Fiul său, Cel Unul-Nascut.

În preziua datei de 15 august, la slujba Vecerniei unită cu Litia, s-a cântat Prohodul Maicii Domnului, urmat apoi de o procesiune în jurul Sfintei Biserici, asemenea celei din Vinerea Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos.

Anul acesta ziua de 15 august a fost încununarea a doua săptămâni de rugăciune către Maica Domnului, prin săvârșirea zilnica a Sfintei Liturghii, dis-de-dimineață, precum și de citirea Paraclisului Maicii Domnului către apusul fiecărei zile de post. Pe data de 13 august 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor, prin bunăvoința și dragostea frățească a Părintelui Cristi GAVRILĂ, consilier administrativ-bisericesc în cadrul Eparhiei noastre, au fost aduse spre închinare, cu ocazia hramului, Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae.

Mulțumim tuturor celor au simțit sa ne fie sprijin și încurajare în aceste zile!

Evenimentele s-au bucurat și de prezența autorităților locale. În semn de prețuire pentru sprijinul și disponibilitatea arătată tuturor inițiativelor parohiale, preoții parohiei noastre au oferit domnului Vasile Popa , Primarul Comunei Gârbovi, o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae ale cărui Sfinte Moaște s-au cinstit în chip deosebit în aceste zile de credincioșii noștri.

În ziua Hramului, după oficierea Sfintei Liturghii, s-a săvărșit și slujba parastasului pentru fericiții Ctitori și slujitori ai acestei comunități parohiale mutați la Domnul.

Veșnica lor pomenire!

La finalul slujbei toți oamenii prezenți au luat parte, ca intr-o mare familie, la agapă specifica acestei zile de Sărbătoare.

„Întru naştere Fecioria ai păzit, întru Adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare; mutatu-te-ai la Viaţă, fiind Maica Vieţii şi cu rugăciunile tale, izbăveşti din moarte sufletele noastre.”

Related Posts

Sari la conținut