Cateheză demonstrativă la Parohia ,,Sfânta Treime” – Urziceni

Joi , 08 iunie 2023, la Parohia Sfânta Treime – Urziceni , Protopopiatul Urziceni , începând cu ora 1000,, a avut loc cateheza demonstrativă cu tema Rugăciunea în viața noastră , susținută de către PR Constantin Dragoș , preot II la parohia Sfânta Treime , la care au participat preoții din Cercul Pastoral Urziceni , alături de următoarele cadre didactice – Dna Director Ene Nicoleta , dna Ghiță Emanuela – prof. Învățământ Primar și Dna Popa Viorica – prof. Învățământ Primar , dl Turcu Constantin- profesor de religie , cadre didactice ale Scolii Gimnaziale Nr 1 – Alexandru  Odobescu  din  Urziceni, precum și subsemnatul, Pr. Minea Daniel-Mirel, responsabil cu catehizarea parohială la nivelul Protopopiatului Urziceni.

După rostirea rugăciunii de început, cei 37 de copii participanți, cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, au fost participanți activi în cadrul desfășurării lecției demonstrative de catehizare, pentru care părintele Dragoș, a pregătit o prezentare interactivă prin care copiilor li s-a trezit interesul pentru subiectul propus, precum și fișe de lucru pe care tinerii l-au folosit pentru asimilarea cunoștințelor transmise în cadrul lecției.

Lecția demonstrativă de catehizare a fost susținută cu destoinicie de către Părintele Dragoș , ajutat pe alocuri de părintele paroh, atât în ce privește partea teoretică, cât și cea practică, folosindu-se și de exemple concrete din Sfânta Scriptură, dar și din viața cotidiană. Tinerii au fost implicați activ în cadrul pregătirii aperceptive cu privire la tema zilei și au dat dovadă de o cultură religioasă pe parcursul lecției desfășurate.

În încheiere, subsemnatul , Pr. Minea Daniel-Mirel, responsabil cu catehizarea parohială la nivelul Protopopiatului Urziceni, am vorbit tinerilor despre datoria noastră față de Dumnezeu de a ne ruga permanent , rugăciunea fiind socotită dialogul omului cu Dumnezeu și i-am încurajat în a continua călătoria pe folositorul drum al învățăturii străbune , al mersului regulat la biserică, pentru o creștere sufletească.

Preotul Paroh  Oancea Daniel a oferit elevilor câte o iconiță și i-a încântat cu dulciuri și răcoritoare .

A consemnat preot Minea Daniel Mirel, responsabil cu catehizarea parohială

 

 

Related Posts

Sari la conținut