„Sfânta Treime” – hramul Parohiei Adâncata 2023

A doua zi de Rusalii a fiecărui an este prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei noastre, deoarece în această zi biserica parohială își serbează hramul principal,  Sfânta Treime!
Cu această ocazie, în ajun a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din Cercul Pastoral Adâncata, dar si de la parohiile apropiate, avându-l în mijlocul lor pe Preacucernicul Părinte Aurel Berbec, Protopop al Protopopiatului Urziceni care a ținut un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, explicând importanța Praznicului Preasfintei Treimi.
Astăzi, 05 iunie 2023, în ziua Praznicului, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți, care au fost în comuniune de rugăciune cu credincioșii prezenți și s-au bucurat de darurile lui Dumnezeu izvorâte din această Sfântă Jertfă Euharistică.
La finalul Sfintei Liturghii  a fost oficiată slujba de parastas pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai sfântului lăcaș.
Pentru ca bucuria să fie deplină,  asemenea creștinilor din primele veacuri, toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au participat la agapa frățească organizată în curtea Sfintei Biserici.
Rugăm pe Bunul Dumnezeu Cel în Treime lăudat, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, să reverse asupra noastră din Darurile Sale cele bogate, să ne dăruiască sănătate, pace și mântuire!
A consemnat Preot Paroh Ivăneț Răzvan

Related Posts

Sari la conținut