Bucurii de vacanță la Școala Gimnazială Coșereni

Vineri, 7 aprilie 2023, cu acordul doamnei director Neicu Elena, la inițiativa cadrelor didactice: prof. Davila Theodor- Stelian, prof. Oprea Tănase, prof. Bîncă Liliana, în prima zi a vacanței de Paște, au organizat o excursie de o zi alături de un grup numeros de elevi în capitala țării noastre.

Principalele obiective au fost: Mănăstirea Radu Vodă; Biserica Sfântul Spiridon Nou; Muzeul Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa’’; Orășelul copiilor; Mega mall.

Ziua a început prin participarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă, un loc al rugăciunii și al unirii omului cu Dumnezeu, unde simți că, cerul se unește cu pământul. Elevii au avut bucuria de a se închina la moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul, vindecătorul a multor boli grave, la care vin foarte mulți credincioși pentru a-i cere ajutorul.

Al doilea popas a fost la Biserica Sfântul Spiridon Nou– un sfânt foarte cunoscut de credincioși datorită numeroaselor minuni pe care le-a făcut cu cei sărmani încă din timpul vieții sale pământești.

Următorul obiectiv a fost Muzeul Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa’’– unde ne-am bucurat de o lume de mult apusă și am trăit ca într-o legendă frumoasă admirând frumusețile naturii pe care Dumnezeu le-a creat și le-a oferit omului ca dar.

Ziua s-a sfârșit printr-un moment de maximă distracție pentru călători, atât la Orășelul copiilor unde cei mici s-au putut bucura de o diversitate de jocuri, cât și la mall unde am servit ceva bun și am vizionat un film.

În felul acesta, rugăciunea a fost îmbinată cu dorința de a cunoaște și desăvârșită prin joacă. Copiii s-au simțit minunat, citindu-se pe chipul lor împlinirea că sunt iubiți, că ne gândim la nevoile lor, ajutându-i să sporească și să se dezvolte ca persoană, să înțeleagă lumea în care trăim, și considerăm că evenimentul de astăzi a avut  o însemnătate multiplă: spirituală și culturală.

A consemnat domnul Theodor Stelian DAVILA, profesor de Religie la Școala Gimnazială Coșereni

Related Posts

Sari la conținut