Parohia Valea Măcrișului și-a sărbătorit hramul

În ziua de Duminică, 23 aprilie 2023, în Parohia Valea Măcrişului a fost cinstit în mod deosebit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – ocrotitorul parohiei.

Înainte prăznuirea hramului locaşului de cult s-a săvârşit prin oficierea slujbei Vecerniei unită cu Litia, în seara zilei de 22 aprilie 2023. Soborul de preoți a întregit atmosfera de sărbătoare a satului, iar credincioşii prezenţi au primit, la sfârşit, Litia binecuvântată. Părintele Adrian Scărlătescu de la Catedrala din Urziceni a ţinut apoi un înălţător cuvânt ziditor de suflet, amintind despre viața sfântului Gheorghe. La finalul predicii, părintele a dăruit tuturor celor prezenți icoane cu Maica Domnului aduse special de la Sfântul Munte Athos pentru credincioșii parohiei.

De la primele ore ale dimineţii zilei de 23 aprilie 2023, credincioșii au participat la slujba Utreniei, la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi și Slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii și preoții slujitori trecuți la Domnul, pr. Longin și pr. Leon.

La final, părintele paroh Petrescu Marius-Cristian a adus mulţumiri părinţilor care au co-liturghisit la ales ceas de sărbătoare, autorităților locale prezente, a felicitat pe cei ce poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, au fost felicitaţi enoriaşii care sunt alături de preotul parohiei şi toţi cei care, cu jertfelnicie, au lăsat grija cea lumească şi au participat pentru un ceas de vreme la rugăciune în ziua hramului bisericii satului.

De asemenea, părintele paroh a adus mulțumiri  domnului primar Mihail Bobeș și doamnei Dorina Bobeș  pentru osteneala depusă în organizarea hramului bisericii și pentru toată dragostea ce o arată față de biserica noastră.

Toți cei prezenți au fost invitați la o agapă a comuniunii frățești organizată cu mare dragoste de către familia domnului primar.

,,Vocaţia mărturisirii îi trebuie creştinului de astăzi ce arde de dorul Împărăţiei cerului, iar Sfântul Gheorghe ne este model de credinţă, de iubire şi de putere mărturisitoare a adevărului care este Hristos.”

A consemnat preot paroh Marius Cristian PETRESCU

Related Posts

Sari la conținut