Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 11 aprilie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară. Aceasta s-a desfășurat în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni.

Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacucernicul Părinte Cristi MUNTEANU, Consilier Economic, care a prezidat lucrările ședinței din luna aprilie. După ce a transmis binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintele consilier a subliniat importanța priotizării lucrărilor urgente în cadrul comunităților parohiale.

În continuare preacucernicul părinte Manea Valentin, preot paroh la Parohia Jilavele 1, a prezentat referatul „Viața și activitatea cântăreților bisericești de la Parohia Jilavele, de la începuturi și până în zilele noastre”. Dat fiind faptul că anul acesta este   „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” în Patriarhia Română.

Preacucernicul părinte Aurel BERBEC, Protopop de Urziceni, a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

Părintele Consilier Cristi Munteanu a readus în atenția preacucernicilor preoți adresa nr. 914/2023 referitoare la procesiunea cu cinstitele moaște ale „Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț” de la Mănăstirea Neamț, Arhiepiscopia Iașilor, care este organizată de Centrul Eparhial, în data de miercuri, 19 aprilie 2023, în Săptămâna Luminată, cu prilejul sărbătorii praznicului Izvorul Tămăduirii, hramul străvechiului așezământ monahal  „Sfinții Voievozi” din Municipiul Slobozia. De asemenea, părintele a subliniat faptul că trebuie făcută cunoscută enoriașilor însemnătatea acestui eveniment și mai ales Viața Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, spre a spori trăirea duhovnicească a pelerinilor care vor participa la această procesiune care se află sub lumina Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Preacucenicul părinte Minea Mirel – Daniel, responsabil cu catehizarea parohială la nivelul Protopopiatului Urziceni, a prezentat  rezumatul ședinței cu coordonatorii pentru catehizare de la nivelul protopopiatelor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor din ziua de joi, 6 aprilie 2023 , în care s-a arătat nevoia intensificării activității catehetice la nivelul comunităților parohiale.

La final, s-au purtat discuții pe marginea referatului și s-au identificat soluții pentru intensificarea activităților pastoral – misionare în cadrul parohiilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii ”Cuvine-se cu adevărat…”.

 

Preot dr. Andrei Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut